Revisie Audi A5 door Autobedrijf Tip

Autobedrijf Tip - Elst - Revisie Audi A5 (Roel)

Sommige sportievere benzinemotoren van Volkswagen AG (VW, Audi, Seat en Škoda) verbruiken na 80.000 kilometer zoveel olie dat de kans groot is dat de motor beschadigd raakt. Helaas een bekend probleem voor Volkswagen-Audi. In het slechtste geval moet je na 300 km een liter olie erbij gooien. Niet normaal dus. Een productiefout van de Volkswagen Group volgens velen. Maar zowel importeur PON als Volkswagen Group geven dit niet toe. Onlangs kregen wij een Audi A5 met dit probleem in onze werkplaats. Onze klant moest gemiddeld iedere 700 kilometer een liter olie bijvullen.

Als gevolg van dit verbruik was er al een PCV klep defect gegaan en hierna is ook nog één van zijn krukas keerringen lek gegaan. Voor deze ingrijpende reparatie moest de motor van de transmissie losgenomen worden en heeft de klant, in overleg met ons, besloten dat het olieverbruik nu ook aangepakt moest worden.

Het betreft hier een Audi/VW 2.0 TFSI motor en het extreme olieverbruik is het gevolg van veel te kleine olieschraapveren in combinatie met te lange service intervallen en te weinig thermische belasting om de motorolie zijn reinigende werking te kunnen laten doen.

Nadat we het motorblok hadden uitgebouwd en we met repareren waren begonnen zijn er nog meer zaken aan het licht gekomen, zoals 8 kromme uitlaatkleppen en een sterke vervuilde cilinderkop.

Werken aan een uitgebouwde motor heeft ook een aantal voordelen, je kan als monteur overal veel makkelijk bij en er kan hierdoor veel efficiënter gewerkt worden. Zo hebben we preventief een aantal reparaties uit kunnen voeren. Naast de waterpomp en oliepomp hebben we tevens de gehele distributie vervangen.  Voordeel voor onze klant was dat hij nu met een volledig gereviseerde motor weer veilig de weg op kan en het na ieder 700 kilometer bijvullen van de olie hoort voortaan tot de verleden tijd.

[carousel_slide id=’5699′]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *