Olie automatische transmissie vervangen met Powerflush

Vertoont uw automatische transmissie slecht schakelgedrag?

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling die ontstaat bij normale slijtage en gebruik. Slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik, het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak; zeer bekende klachten bij automatische transmissies. De oorzaak? Vervuilde en verouderde ATF.

Long-Life betekent niet ‘voor altijd’

Veel autofabrikanten geven aan dat de af-fabriek ge-vulde long-life ATF nooit vervangen hoeft te worden. Bij Kroon-Oil gelooft men dat gebruik van long-life de verversingstermijnen weliswaar kan oprekken maar dat gebruik ervan geen vrijbrief is om de ATF nooit meer te verversen!
De praktijk wijst uit dat veel automatische transmissies op den duur slecht schakelgedrag vertonen. De automatische transmissie is één van de zwaarst belaste onderdelen van de auto. ATF is daarmee één van de smeermiddelen die aan de meest extreme omstandighe-den wordt blootgesteld. Zeer hoge thermische belasting van ATF bij optrekken en remmen, een sportieve rijstijl en zware belasting door rijden met een aanhanger of caravan hebben grote invloed op de levensduur van het smeermiddel. Een afbraakproces waarbij de olie zuur wordt, er vuil ontstaat en het smerende vermogen van de ATF afneemt is onvermijdelijk. Zuren en vuil tasten de onderdelen in de automaatbak aan en op den duur zal het verminderd smerend vermogen het slijtageproces verder bevorderen. De klachten die hierbij ontstaan zijn zeer hinderlijk en kunnen uiteindelijk leiden tot het volledig dienst weigeren van de automaatbak, zelfs bij vrij nieuwe auto’s met een lage kilometerstand.

Repareren zonder sleutelen met de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat!

De oplossing voor deze klachten ligt in een doeltreffend eenvoudig apparaat; de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat. Deze geavanceerde machine spoelt, reinigt en ververst de automatische transmissie zeer snel en effectief. Schakelklachten, veroorzaakt door vervuiling, kunnen eenvoudig worden verholpen. Ook wanneer er nog geen klachten zijn, is het zinvol om de automatische transmissie preventief te laten ‘powerflushen’ om dure reparaties in de toekomst te voorkomen. Na de PowerFlush behandeling schakelt en functioneert de automatische transmissie in de meeste gevallen weer als nieuw!

Voordelen Kroon-Oil PowerFlush

• Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelomvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
• Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
• Geen vermenging van oude en verse ATF
• Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrijgekomen vuil zichtbaar is
• Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht gevuld met een hoogwaardige synthetische long-life ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant
• Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
• Nieuwe ATF elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
• Het Kroon-Oil PowerFlush systeem werkt zeer efficiënt, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk
• Door de ingebouwde oliekoeler, kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan wor-den volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
• Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s

Kroon-Oil PowerFlush maakt een einde aan:

… slecht schakelen
… bonken
… slippen
… schommelend toerental
… verhoogd brandstofverbruik
… disfunctioneren kick-down
… dienst weigeren van de automaatbak

Bekijk de video…

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *